lunes, 18 de enero de 2016

Maquinari TIC

Bona vesprada,
continuem amb l'assignatura de TIC i TILC i aquesta setmana ens han proposat que investiguem una mica el maquinari que fa possible l'ús de les TIC com ara els ordinadors, les tauletes o les pissarres digitals interactives.  D'una banda hem fet una proposta d'activitat de la nostra especialitat usant com a recurs la pissarra digital i d'altra hem de reflexionar sobre l'ús de les noves tecnologies a l'educació.

Personalment crec que les noves tecnologies juguen un paper molt important a l'escola actualment i que es la nostra obligació com docents estar informats i ser capaços d'usar-les. Tot i això, al meu parer, no serveix de rés usar les TIC si no innovem en absolut, és a dir, si fem el mateix que fèiem abans però amb una tauleta o un ordinador.
Les TIC ens donen l'oportunitat d'apropar-nos més  al nostre alumnat, ja que la majoria dels nostres alumnes poden ser considerats natius digitals i aprenen millor amb les noves tecnologies i d'una forma més visual. Però hem de considerar també que ni tots els alumnes aprenen de la mateixa forma, ni tots tenen els dispositius necessaris per a treballar amb les noves tecnologies a casa. Per això hem de seleccionar materials digitals que es pugen adaptar a distints nivells i formes d'aprenentatge i sempre donar la possibilitat, si el nostre alumnat no té ordinador a casa, de fer el treball íntegrament a classe o fer-lo amb un altre suport (en cartolina, per exemple).
Perquè al cap i a la fi, el que importa es que els alumnes puguen aprendre a treballar d'altra forma, més intuïtiva i significativa, amb la que ells son més protagonistes i, si bé es cert que açò es pot dur a terme sense les noves tecnologies, aquestes ens fan la tasca molt més fàcil i seria estúpid no fer-ne ús quan les tenim a la mà. Com a professora d'anglès, maquinari com la pissarra digital em permet veure vídeos al moment, buscar imatges per facilitar la comprensió, fer jocs i presentacions... podria fer classe sense les TIC però seria més complicat per a mi i més avorrit i llunyà per als estudiants.
Què penseu?

No hay comentarios:

Publicar un comentario