lunes, 30 de noviembre de 2015

La llengua i les TIC

Bon dia,
Aquesta setmana a l'assignatura de TIC, ens han proposat que naveguem per diverses webs relacionades amb la llengua catalana (diccionaris i enciclopèdies) i que les provarem cercant termes relacionats amb la nostra especialitat. 
A continuació trobareu exemples dels principals diccionaris catalans disponibles a la xarxa, feu clic al nom per a anar al l'enllaç:
- DIEC (Diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans)
Diccionari català-valencià-balear d’A. M. Alcover i F. de B. Moll

Personalment, l'Optimot em resulta molt útil ja que quan cerques un terme et dona resultats que provenen de fonts diferents com ara el Termcat o l'Enciclopèdia Catalana. Dels diccionaris mencionats el Diccionari català-valencià-balear es el més bàsic ja que al meu cas el resultat ha segut més general, mentre que als altres he trobat diferents definicions més especialitzades. 

Aquesta setmana també he explorat l'Enciclopèdia Catalana Online, que, encara que siga de pagament, ens mostra part de la informació cercada. Respecte a la meua experiència (he cercat Shakespeare) la informació mostrada ha segut suficient. També podeu consultar les Enciclopèdies de Ciències  si fora la vostra especialitat. 

Finalment, l'última tasca que he fet per a aquesta unitat ha sigut crear un núvol de paraules usant l'aplicació Wordle. Ja l'havia fet abans i em pareix una aplicació molt visual i útil per a l'aula. Ací teniu el meu núvol, està fet a partir d'una entrada de l'enciclopèdia. Podeu endevinar-la? 


Efectivament, es tracta de William Shakespeare.

No hay comentarios:

Publicar un comentario